Social Icons

luni, 4 martie 2013

Cum te ajuta animalele de companie?



Stresul este o problema ce nu poate fi tratata, ci doar diminuata, in ciuda tuturor descoperirilor din domeniul medicinei moderne. Te afecteaza nu numai psihic – ducand la stari de anxietate sau apatie – ci si fizic, crescandu-ti tensiunea sau provocandu-ti dureri de cap. Multi oameni se simt singuri, izolati sau vulnerabili. Insa un animal de companie te poate ajuta sa micsorezi nivelul de stres si multe alte probleme. Citeste mai multe!

Studiile arata ca oamenii care au un animal de companie sunt mai sanatosi si mai stabili din punct de vedere psihic si fizic. Mangaindu-ti animalul, ritmul cardiac se tempereaza, tensiunea se regleaza, omul isi gaseste linistea. La fel se intampla atunci cand calaresti sau cand privesti pestii dintr-un acvariu. De altfel, unii medici au acvarii in salile de asteptare din cabinetele lor, tocmai pentru ca stiu ca acestea ii calmeaza pe pacienti. In plus, studiile mai recente arata ca persoanele care au ocazia sa lucreze alaturi de animalele lor nu sunt atat de stresate si sunt mai productive. Sa nu uitam ca pisicile, cainii si caii sunt animale folosite cu succes in zooterapie!

Animalele ne ajuta sa uitam de probleme si sa ne relaxam. Daca esti deprimat sau daca vrei sa te intinzi in pat si sa ramai acolo, singur, animalutul tau va incerca sa te invioreze, fie si pentru cateva minute.

Tot te vei ridica sa il hranesti sau sa-l plimbi, iar asta conteaza mult. Nu te poti detasa de lume atunci cand ai un catel sau o pisica. Trebuie sa te implici.

Pentru persoanele care au nevoie de afectiune, animalele de companie sunt solutia perfecta. Te simti mai bine atunci cand ai alaturi o fiinta vie care te iubeste neconditionat si care are nevoie de tine, ca sa o ingrijest
Iata cum te poate ajuta un animal de companie:
Vindeca singuratatea
Cand ai un animal de companie, nu te mai simti singur si izolat, stii ca cineva are nevoie de tine. Toate acestea se vad cel mai bine la oamenii varstnici sau la persoanele care traiesc singure. Animalele ne dau un sens vietii pentru ca te fac sa te simti important. Au nevoie sa le hranesti, sa le plimbi, sa vorbesti cu ele, sa le alinti si, mai important, sunt recunoscatoare pentru efortul pe care-l depui.In plus, atunci cand iti duci cainele la plimbare, pe strada sau in parc, mai mult ca sigur cineva va intra in vorba cu tine, il va admira sau va dori sa-l mangaie. Persoanele care au caini intra mereu in contact cu oameni noi si isi fac prieteni mult mai usor.Cand te intorci de la lucru sau de la cumparaturi, ai pe cineva care sa te inveseleasca. Animalutul tau abia asteapta sa te revada si mai mult ca sigur te bucuri cand te intampina cu bucurie. Daca ai un animal de companie, niciodata nu te vei simti singur.
Ofera dragoste si afectiune

Daca iti iubesti animalul, el iti va intoarce sentimentul de zece ori. Mai mult decat atat, este o iubire neconditionata si de durata. Relatia pe care o ai cu animalutul tau nu este complicata si nu aduce dezamagiri.

Nu conteaza ca ai probleme cu greutatea, ca ai parul blond sau brunet, ca ai masina sau bicicleta ca ti-ai pierdut locul de munca sau ca urla vecinii la tine din cine stie ce motive.

Pentru animalul tau, nimic din aceste lucruri nu conteaza. El te iubeste si atunci cand esti prost dispus, te iarta daca il certi si te iubeste in continuare.

Contactul fizic cu animalul tau este foarte important pentru ca reuseste sa-ti impuna o stare de bine la nivel de subconstient. Cand iti iei pisica in brate, o auzi cum toarce, cum se freaca de tine, cand catelul tau sare pe tine, te linge sau cand il mangai, automat uiti de problemele pe care le ai la serviciu, de certurile cu seful, partenerul de viata sau cu parintii.
Te asculta

Oricine stie ca te ajuta sa discuti despre problemele tale, sa te descarci. Indiferent ce ai de zis, cand ceva macina, animalutul tau te va asculta si nu te va intrerupe. Nu te judeca si nu te critica, ci doar asculta si te consoleaza, asa cum poate. Discutand, nu numai ca te descarci, ci gasesti solutii la problemele tale, de unul singur.
Te fac sa te simti in siguranta

Unele animale te fac sa te simti mai in siguranta. Cainele latra atunci cand cineva e la usa. La nevoie, ataca dusmanul sau te apara, intr-un fel sau altul. Pisicile isi trezesc stapanii, atunci cand e fum in casa si sunt alerte de fiecare data cand e cineva la usa. Nu conteaza ce fel de animal ai, de multe ori ajunge sa ai pe cineva alaturi ca sa te simti mai in siguranta.
Te motiveaza si mobilizeaza

Animalele de companie trebuie hranite, plimbate si ingrijite in fiecare zi, fie ca ai sau nu chef de asta. Asta inseamna ca te obliga sa faci putina miscare, chiar si atunci cand ti-e lene sa te ridici din pat. In plus, atunci cand iti plimbi cainele, te relaxezi si uiti de stresul acumulat de-a lungul zilei, respiri putin aer curat si faci un pic de miscare. Animalele te pot face sa apreciezi natura si iesirile in aer liber.

Desi uneori e greu sa ingrijesti un animal de companie, legatura stransa care se formeaza intre tine si acesta este departe de a fi un mit. Bucuria de a avea un animal poate fi o experienta deosebit de placuta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

Sample text

Sample Text

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Sample Text